Prof. Dr. Leyla Zer genel , meme cerrahisi uzmanı

  • Prof. Dr. Leyla Zer
  • Elle Meme Muayenesi
  • Meme Kanseri Tedavisi
  • Meme Kanserinden Korunma
  • Meme Hastalıkları Tanı ve Metodları

Prof. Dr. Leyla Zer'in Otobiyografisi

1989 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. 1992-1995 yıllarında Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak girmiş olduğum İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda Anatomi İhtisasını tamamladım. Hayalim olan Genel Cerrahi için 1995 yılında tekrar girmiş olduğum Tıpta Uzmanlık Sınavında başarı göstererek başladığım İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi ihtisasını 2000 yılında tamamladım ve böylece Anatomi ve Genel Cerrahi alanları olmak üzere çift ana dalda uzman oldum.

2000-2002 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda Öğretim üyesi ve Genel Cerrahi ders okutmanı olarak görev yaptım.  2008 yılında cerrahi ihtisasını aldığım Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde  tekrar göreve başladım ve uzun yıllar aynı hastanede Cerrahi Uzmanı olarak çalıştım.  Eğitimim süresince özellikle meme kanseri ve memenin iyi huylu hastalıklarının tanısı ve cerrahisi, ayrıca proktoloji (anal bölge hastalıkları) alanları ile yakından ilgilendim.  19.06.2012 tarihinde girdiğim Doçentlik sınavında başarılı olarak Genel Cerrahi Doçenti unvanını aldım.

2014 yılında Almanya  Düsseldorf’da Avrupa Meme Akademisi’nin düzenlediği Uluslararası kursun 1. basamağını, 2015 yılında da İtalya Milano’da (European Institue of Oncology) Avrupa Onkoloji Kliniği’nde Meme Kanseri Cerrahisi ile ilgili kursun 2. basamağını  tamamlayarak Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin Alman kantonunda  geçerli olan Meme Cerrahisi  lisans diplomasını aldım.  2014 yılında Berlin’de Vivantes Hastanesi Meme Merkezi’nde gözlemci olarak bulundum.

2015 -2017 yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Genel Cerrahi Doçenti olarak çalıştım. 2017 yılında Göztepe Medikal Park Hastanesi’nde  göreve başladım  ve aynı hastanede  Meme Merkezi’ni kurdum. 27.01.2018 tarihinde  Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda   Profesörlük ünvanını aldım ve 2018-2021 yıllarında  Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttüm.

2021 yılında Demiroğlu Bilim Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Öğretim üyesi ve Florence Nightingale Hastaneleri’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başladım.  Halen Demiroğlu Bilim Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Öğretim üyesi olarak görev yapıyorum ve yarı zamanlı Ataşehir Florence Nightingale Hastanesinde Genel Cerrahi uzmanı olarak çalışıyorum.

Ulusal ve Uluslararası dergilerde yaklaşık 85’in üzerinde makalem ve biri ‘’Menopoz ve Meme Kanseri’’, diğeri ‘’Erkekte Meme Kanseri’’ olmak üzere 2  kitap bölümü yazarlığım  bulunmaktadır. Halen bilimsel kongreleri ve gelişmeleri yakından takip etmekteyim. İlgi alanlarım başta meme kanseri tanı ve cerrahisi olmak üzere, iyi huylu meme hastalıkları ve cerrahisi, Proktoloji (hemoroid, anal fissür, anal apse, anogenital kondülom), pilonidal sinüs, fıtık cerrahisi ve tiroid cerrahisidir. Grup Florence Nightingale Hastaneleri’ndeki görevlerimin yanı sıra Ataşehir bölgesinde Liberty plaza’da kendime ait kliniğimde hizmet vermekteyim.

Günümüzde giderek artan güncel tedavi olanaklarındaki ilerlemelerle artık kronik bir hastalık haline gelmiş olan meme kanseri hastalığının tanı ve tedavisinde, birlikte yol alacağımız bu uzun soluklu yolculukta, meslek etiğine uygun davranmak, hastalarımla empati kurmak ve hastalarıma ihtiyaç duydukları sıcak, samimi, güvenilir bir sağlık hizmeti sunmak birincil önceliğimdir.

Hep birlikte sağlıklı, huzurlu nice yıllarımız olsun.

Meme Kanserinde Erken Teşhis Önemli

Meme kanserinde en önemli unsur, erken teşhis ve erken tedavidir. Erken teşhis için de kendi kendine muayene, yıllık doktor kontrolü ve 40 yaş sonrası düzenli mamografi önerilmektedir. Meme kanserinde erken teşhis, olası bir meme kanseri gelişmesi durumunda tedavi edilebilir aşamada hastalığın yakalanmasını ve hastalıktan sonraki hayatın, hastalığın evresine göre değişen oranda daha sıkıntısız, daha konforlu geçirilmesini sağlayacaktır. İşte bu nedenlerle meme kanseri önemsenmesi gereken bir hastalıktır ve diğer hastalıklardan ayrılmaktadır.

Hasta Yorumları